T.C. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

Çankaya, Ankara
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı

15 kişiden %78'si beğendi (3.9)

İletişim bilgileri

Adres: Ehlibeyt, 1242. Cd. No:34, 06520 Çankaya/Ankara Haritayol tarifi

Telefon: +90 (312) 573-3500 ara

Hakkında

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı: Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Ankara, Çankaya ilçesinde devlet kurumu, kurum, devlet kurumu, yargı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara, Çankaya ilçesinde yer alan adliye sarayı. Bu mekan toplam 15 oy üzerinden 3.9 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Web site adresi: www.yargitaycb.gov.tr

Yargitay Cumhuri̇yet Başsavciliği'nin kayıtlı olduğu kategoriler:

Konum

Bu bölümde Yargitay Cumhuri̇yet Başsavciliği'nin haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

SAYIN BAŞSAVCIM :

Adana 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldım. Avukatım, yerel mahkemenin bu cezayı bana verirken yapmış olduğu ve kesin bozma sebebi olan usul hataları ve eksik inceleme sonucu gerekçesiz olarak düzenlenmiş hiçbir açıklamaya ve delile dayanmayan gerekçeli karardaki hataları açık bir şekilde yazarak dosyanın bozulmasını talep etmiştir.
Ancak yerel mahkemelerin vermiş olduğu kararı denetlemekle görevli sayın Savcılığınız ve Yargıtay 3. Ceza Dairesi tabiri caiz ise dosyanın kapağını bile kaldırmadan karar vermiştir. Avukatımın dilekçesinden ve dosya içeriğinden tek bir satır bile okumadan kopyala yapıştır yapılarak avukatımın itirazının neye göre reddedilmiş olduğuna dair hiç bir hususu açıklanmadan matbu şekilde düzenlenmiş bir mütala ve yargıtay ilamı ile benim hayatımı tümden alt üst edecek bu haksız karar onanmıştır.
Sizlerin benden daha iyi bileceği gibi Yargıtay'ın yerel mahkemelerin vermiş olduğu kararları denetlemek görevi vardır. Yargıtay'ın bu görevini yerine getirmeyerek noter gibi her kararı onaması hakkaniyete ve vicdana sığmayan bir uygulamadır ki bu şekilde karar veren hakim ve savcıların vermiş oldukları her kararda bir çok insanın ahını ve vebalini almakta olduklarını bilmenizi isterim.
Usul hataları ve eksik soruşturma ile karar verilmiş olan dosyamın bu şekilde onanması halinde bütün yasal haklarını ömrümün yettiğince kullanacağımı ve sorumluların ceza alması için ne gerekiyorsa yapacağımı bildirmekle, dosyamın itirazen Ceza Genel Kuruluna gönderilmesini usul ve esas yönünden yeniden incelenmesini saygılarımla arz ve talep ediyorum.


ben englli kişiyim hem kirada hemde psikoljik tedavi gördügümden gelirimde olmadığından üzerime çıkarılan cezayı paraları ödeyemediğimden hapisisteniyor yardım etmenizi ve bana sahip çıkınız korkuyorum her akşam ben evde bile yalnız duramıyorum hapise girersem orda bir günde ölürüm beni anlayın bu zamana kadar parassızlıktan başka hiç yanlışım olmadı sayın makamınıza güveniyorum