kurum

Yalova Vergi Dairesi

Merkez, Yalova

(5)

İletişim bilgileri

Adres: Yat Limanı Dolgu Alanı, Yalova Merkez, Yalova Haritayol tarifi

Telefon: +90 (226) 814-2202 ara

Hakkında

Yalova Vergi Dairesi: Yalova Vergi Dairesi Yalova, Yalova ilçesinde kurum, yalova vergi dairesi, yalova, firma, vergi dairesi, yalova merkez. Yalova Vergi Dairesi, Yalova, Merkez ilçesinde yer alan kurum. Bu mekan toplam 2 oy üzerinden 5 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Yalova vergi̇ Dai̇resi̇'in kayıtlı olduğu kategoriler:

  • kurum
  • yalova vergi dairesi
  • yalova
  • firma
  • vergi dairesi
  • yalova merkez

İncelemeler


YALOVA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğüne yazmış olduğum Ek'te gönderilen 07.11.2014 tarihli dilekçeme bugüne kadar herhangi bir cevap verilmemiştir. Yasal bekleme süresi olan 60 gün içinde cevap alamadığımdan gerekli yasal yollara başvuracağımdan müspet veya menfi cevabınızı beklemekteyim Saygılarımla Sedat SARIOĞLU 40196178534

YALOVA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE


Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğünün 7500026524 vergi kimlik numaralı mükellefinizim.
17 Ağustos 1999 Yalova depremi ve 2001 Ekonomik kriz nedenleriyle sahibi bulunduğum işyerlerimi ve bütün mal varlığımı icra ve iflas nedeniyle kaybetmiş, aile birliğim yıkılmış ve 6 senedir Emekli Sandığının İzmir Narlıdere’de bulunan Huzurevinde tek başıma yaşamaktayım.
Emekli maaşımdan başka herhangi bir mal varlığım ve gelirim bulunmadığından ve kalmakta olduğum huzurevine aylık 1100 TL. ödeme yaptığımdan size olan mevcut borcumu ödemem mümkün görülmemektedir.
Üç Aylık Emekli Maaşımı almakta olduğum İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan HALKBANK Şubesindeki Emekli Maaş Hesabıma 14.10.2011 tarihinde Ek’te göndermiş olduğum yazımdan anlaşılacağı üzere Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğünce E-Haçiz/Bloke konulmuş olup büyük sıkıntı çekmeme neden olmuş ve bilahare yapılan yazışma ve telefon görüşmeleri neticesi Blokenin kaldırıldığı malumlarınızdır.
5510 ve 6183 sayılı yasanın 70 nci madde 7 nci bendi gereğince Nafaka ve SGK Prim Borcu Haricinde EMEKLİ MAAŞINA Haciz ve Bloke konulamıyacağı gayet açık bir şekilde açıklanmasına rağmen; İcra ve Vergi Dairesinde görevli bir kısım personel tarafından bilerek ve kasten şahsımı mağdur etmek ve zor duruma düşürmek gayesiyle haciz veya bloke işlemi uyguladıkları ve bilahare açılan şikayet davası ile uygulanan bu haciz veya bloke işleminin iptal edilmesiyle, nekadar büyük sıkıntı ve eziyet verdikleri bir gerçektir.
Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, aynı sorunları tekrar yaşamamak gayesiyle, bankadaki hesabıma yatan ÜÇ AYLIK EMEKLİ MAAŞIMIN TAMAMINI tetkik edildiğinde görüleceği üzere 2011 yılından bu yana geceleri ve tatil günleri içinde çekmek zorunda bırakıldım. Huzurevi aidatını ödedikten sonra elime kalan bir kısım nakit paramı ise emniyetsiz ve güvensiz bir kısım yerlerde muhafaza etmekteyim.
Üç Aylık Emekli Maaşımı almakta olduğum İzmir Narlıdere Finansbank ŞubesininVadesiz Mevduat Cüzdanı fotokopisi Ek’tedir. Yalova Vergi Dairesince Emekli Maaş Hesabıma yine Bloke koyulması halinde; halen ikamet etmekte olduğum Huzurevinin üç aylık ücretini ödiyemediğim takdirde büyük bir felaketi yaşayacağım bir gerçektir.
Müdürlüğünüzce içinde bulunduğum durumumun göz önüne alınarak; İzmir Narlıdere Finansbank Şubesindeki Üç Aylık Emekli Maaş Hesabımı Blokesiz olarak huzur içinde kullanıp kullanamayacağımın tarafıma bildirilmesini saygılarımla arz ederim. 07.11.2014



Sedat SARIOĞLU
40196178534
E K L E R :
EK- 1 ( 14.10.2011 tarihli Yazım)
EK- 2 ( Finansbank Hesap Cüzdanı)

A D R E S İ M_________________:
Sedat SARIOĞLU
A.Taner KIŞLALI Cad. Seda Sok.No:2
Blok 32-7-4 Narlıdere/İZMİR
Cep Tel: 0532 2532741
YALOVA VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜNE
YALOVA



Emekli Maaşımı İzmir’in Narlıdere ilçesinde bulunan HALKBANK Şubesinden almaktayım. 14.10.2011 tarihinde para çekmek üzere Bankaya gittiğimde hesabımda bulunan paraya; Yalova Vergi Dairesi Müdürlüğünce E- Haciz/Bloke konulduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Ek’te gönderilmiş bulunan hesap kartından da anlaşılacağı üzere bu hesabın EMEKLİ MAAŞ HESABI olduğu ve ayrıca; 5510 ve 6183 sayılı yasanın 70 nci madde 7 nci benti gereğince; Haciz ve Bloke konulamıyağı bir gerçektir. 1999 Depremi ve 2001 ekonomik kriz nedeniyle elimde bulunan bütün mal varlıklarımın icra ve iflas nedeniyle sıfıra indiği. Ayrıca; aile ve yuvam yıkıldığından 3 yıldır SGK nın İzmir Narlıdere Huzurevinde tek başıma kalmaktayım. Almış olduğum bu aylıkla size olan borcumu ödemem son derece imkansızdır. Maaşımdan başka hiçbir gelirim olmadığından şuan çok madur durumda olduğumdan, EMEKLİ MAAŞ HESABIMA konulmuş olan blokenin kaldırılmasını, saygılarımla arz ederim. 14.10.2011




Sedat SARIOĞLU
40196178534

A D R E S İ M_________________:
Sedat SARIOĞLU
A.Taner KIŞLALI Cad. Seda Sok.No:2
Blok 32-7-4 Narlıdere/İZMİR
Cep Tel: 0532 2532741


dairenize ait vergi borcumu yapılandırmak istiyorum .şimdi istanbulda ikamet ediyorum istanbuldaki vergi dairelerinde yapılandırabilirmiyim