hamam

Şirinevler Hamamı

Bahçelievler, İstanbul

4 kişiden %100'si beğendi (5)

İletişim bilgileri

Adres: Mehmet Akif Ersoy Caddesi, 3. Sokak, No: 33, Şirinevler Meydanı, Şirinevler, Bahçelievler, İstanbul Haritayol tarifi

Telefon: +90 (212) 551-5615 ara

Hakkında

Şirinevler Hamamı: 1965 senesinden beri faaliyet gösteren firmamız istanbulun en eski hamamlarından biridir. Osmanlı mimarisi ile yapılan hamam. daha sonra günün şartlarına göre havuz sauna ve fin hamamı eklenmiştir. Haftanın her günü sabah saat 6:00 dan gece saat 23:00'a kadar açıktır. Şirinevler Hamamı, İstanbul, Bahçelievler ilçesinde yer alan hamam. Bu mekan toplam 4 oy üzerinden 5 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Şi̇ri̇nevler Hamami'nin kayıtlı olduğu kategoriler:

  • hamam

Konum

Bu bölümde Şi̇ri̇nevler Hamami'nin haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

Şirinevler Hamamı, Hamam’ın mimarı Hamdi Turunç‘tur. Hamam’ın yapılış tarihi 1965’tir. Şirinevler’de M.Fevzi Çakmak Caddesi 3.sokak’ta yer alır. Hamam’ın arka sokagında M.Akif Camii vardır. 50 Senelik bir tarihe sahiptir. Şirinevlerde yaşı 50’nin üzerinde olan herkes tarafından bilinen bir yerdir.

Şirinevler Hamamı yapıldığı yıllarda kadınlar hamamı ve erkekler hamamı olmak üzere çifte hamam olarak yapılmıştır. Daha sonraki yıllarda kadınlar hamamı iptal edilerek erkekler kısmı ile birleştirilip Sadece haftanın bir günü Çarşamba günleri kadınlar hamamı olarak çalışmaya devam etmiştir.

Hamam tek kubbelidir. Yapılışında orjinal hamam olarak tasarlanmış ve yapılmıştır. Büyük kubbenin altında bulunan göbek taşı bölümü geniş ve ferahtır. Keselik denen bölüm göbek taşlı bölüme göre daha küçük ve daha soguktur. Yıllar içerisinde defalarca kere restarasyon yapılan şirinevler hamamına sonradan Havuz, Sauna, Fin hamamı eklenmiştir. İstanbuldaki nadir yapılardan biridir. Şirinevler Hamamı, Şirinevlerin en eski yapılarındandır. Yıllar içerisinde hamam babadan oğula geçerek günümüze kadar gelmiştir. Hamamı halen hamamı yapan mimarın torunları çalıştırmaktadır. Yıkanma ve soyunma yerleri ayrı ayrı olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.


1965 senesinden beri faaliyet gösteren firmamız istanbulun en eski hamamlarından biridir. Osmanlı mimarisi ile yapılan hamam. daha sonra günün şartlarına göre havuz sauna ve fin hamamı eklenmiştir. Haftanın her günü sabah saat 6:00 dan gece saat 23:00'a kadar açık olan hamamımız sadece çarşamba günleri bayanlar günüdür.
Adres : M.Fevzi Çakmak Cad. 3.Sokak No:33 Şirinevler - istanbul
Telefon numaramız (212) 5515615 dir.


Şirinevler Hamami şirinevlerin oldugu kadar istanbulunda en eski hamamlarindan biridir. Hamam 1965 senesinden beri faaliyettedir. Eski olmanli mimarisindedir. Gubbesi olan göbektaşi sauna fin hamami ve havuz mevcuttur. Haftanin 6 gunu sabah saat 6 'dan gece 23'e kadar aciktir. Bayanlara haftada bir gun oda carsamba gunleri verilmektedir. geniş bilgi için 0 212 5515615 nolu telefonu arayabilirsiniz.


şirinevler hamamı nasıl biyerdir arkadaşlar bilen beni aydınlatsın mesela hafta sonları açıkmıdır bayanlara kaça kadar açıktır konumu nasıldır şimdiden tşk