Devlet Dairesi

Pülümür Kaymakamlığı

Pülümür, Tunceli
Pülümür Kaymakamlığı

4 kişiden %70'si beğendi (3.5)

İletişim bilgileri

Adres: Merkez Mahallesi Sağlık Sok. Hükümet Konağı No:3, D:1, 62710 Pülümür/Tunceli Haritayol tarifi

Telefon: +90 (428) 441-2001 ara

Hakkında

Pülümür Kaymakamlığı logo

Pülümür Kaymakamlığı, Tunceli, Pülümür ilçesinde yer alan devlet dairesi. Bu mekan toplam 4 oy üzerinden 3.5 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Bu Devlet Dairesi'nin sitemizde kayıtlı adresi:

Pülümür Kaymakamlığı
Merkez Mahallesi Sağlık Sok. Hükümet Konağı No:3
D:1
Pülümür, Tunceli 62710
P: 04284412001

Web site adresi: www.pulumur.gov.tr

Pülümür Kaymakamliği'nin kayıtlı olduğu kategoriler:

Konum

Bu bölümde Pülümür Kaymakamliği'nin haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

İsmail Erdoğan
Steinkamp 1a
28857 Syke Deutschland
Tel. & Fax: 04242 / 574 93 93
______________________________________________ e-mail: [email protected]


T.C Pülümür ilçesi Kaymakamlığına
Pülümür / Tunceli/ TÜRKİYE


Konu: İzinsiz olarak yıkılan 100 yıllık kültür mirasi. Syke,den 29.10.2014


T.C. Pülümür Kaymakamlığına


Saygı değer Kaymakam bey,

Ben Tunceli ili, Pülümür ilçesi, Kırkmeşe köyünden, 1958 doğumlu, Ali oğlu, İsmail Erdoğan,
1979 yılında askerlik görevimi bitirdikten sonra, yurt dışına çıktım ve halen Federal Almanyada ikametkah edip, makinist olarak devlet demir yollarında çalışmaktayım.

Köyümüz 1992 yılında yaşadığımız depremde ağır hasar gördü. Köyün ilk okulu ile mezarlığın içinde bulunan bir evliyaya ait Türbenin haricinde, tüm ahşap evler yıkılıp harabe haline geldi.

Bizi köy haklı olarak biri birimize bağlayan, geçmişimizi, hatıra ve anılarımızı çağrıştıran ve bu anlamda hala ayakta kalan ve bizim için tarihi eser niteliginde sayılabilecek iki eserimiz var, biri köyümüzün ilk okulu 1935 yılında yapılmış, ikincisi ise, bir evliyaya ait olan 1913 yılında yapılmış olan bir türbedir.

Bu iki eser tüm köy halkının ortak değer yargısı ve geçmişimizi bu güne taşıyan, tek ortak payda.
Ama gelin görün ki, Hüseyin oğlu, Hasan Hür ve Musa oğlu, Ali Musa Hür adındaki bağnaz ve tarihten kültürden bi haber komşularımız, hiç bir makam ve mercihden izin almaksızın, bizim için tarihi eser niteligindeki, yontma taşlar ile yapılmış, içi özel ağaç işlemeli olan 100 yıllık Türbeyi yıkıp, sözde yenilemek ve kendi adlarına bir eser yaratmak için, çok basit ve ucuz, varaka denilecek şeklinde, bir ucube şey yapmışlardır.

Kültür mirası sayılabilecek 100 yıllık bir eseri, nasıl hiç bir makam ve mercihten izin almaksızın birileri yıkabiliyor, Bu tür eserlerin planlı ve projeli, orjinaline uygun bir şekilde, yetkili makam ve mercihlerden izin alınarak restore edilmesi gerekmezmi?.

Batı ve Avrupalılar bu tür eserleri özel koruma altına alarak, bir çivi dahi çakılmasına izin vermiyorlar. Arkıloglar geçmişe ait bir eser, bir iz bulmak için yıllar boyu kazı yapıyorlar. Köyümdeki bazı densizler, kanunu ve yasaları, hakkı ve hukuğu ayakları altına alarak, kültür mirası sayılabilecek bir kutsal mekanı nasıl rahatlıkla yıkabiliyorlar. Köydeki tek mülki amir olan muhtarın tüm uyarı ve ikazlarını ciddiye almadıkları gibi, birde muhtarı tehdit etmektende geri kalmıyorlar.

Köyümüzün turbesini yıkanlar hakkında şikayetciyim; ayrıca Türbe yerine yapılan bu ucube yapının yıkılıp, eski Türbenin orjinaline uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için ilgililer hakında tahkikat başlatmanızı, en kadim saygılarımlan arz ediyorum.
İsmail Erdoğan.

Not: Bu dilekcenin aynisini, Tunceli Valiliğine, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Müd. ve Ankara Kültür Bakanlığı, Kültür Varlıklarını koruma Müdürlüğüne,de gönderim, bilgilerinize arz olunur.