müze

Küçüksu Kasrı (Kucuksu Palace)

Beykoz, İstanbul

(5)

İletişim bilgileri

Adres: Göksu Mh. Küçüksu Caddesi, Küçüksu Kasrı, Anadoluhisarı, Beykoz, İstanbul Haritayol tarifi

Telefon: +90 (216) 332-3303 ara

Hakkında

Küçüksu Kasrı (Kucuksu Palace):
Küçüksu Kasrı, İstanbul Boğaz'nda Küçüksu ile Göksu Derelerinin arasındaki alanda bulunmaktadır. 17. yüzyıldan başlayarak çeşitli kaynaklarda “Bağçe-i Göksu” adıyla geçen yörede, özellikle 18. yüzyıldan başlayarak yoğun bir yapılaşma izlenmektedir. Sultan I. Mahmud (1730-1754) döneminde Divitdâr Emin Mehmed Paşa, padişah için bu Hasbahçe’nin deniz kıyısına iki katlı ahşap bir saray yaptırmış, bu yapı Sultan III. Selim (1789-1807) ve Sultan II. Mahmud (1808-1839) dönemlerinde de onarılarak kullanılmıştır. Sultan Abdülmecid (1839-1861) dönemi, özellikle saray ve kasır mimarlığında Batılı biçimlerin tercih edildiği yıllardır. Sultan Abdülmecid, Dolmabahçe ve Ihlamur yapılarında olduğu gibi Küçüksu Kasrı’nın bulunduğu alanda da eski ve ahşap yapıyı yıktırarak, yerine bugünkü kasrı yaptırmıştır. 1857 yılında yapımı tamamlanan Küçüksu Kasrı, 15 x 27 m. bir alan üzerine yığma tekniğiyle ve kâgir olarak yapılmıştır. Bodrumuyla birlikte üç katlı olan kasrın bodrum katı; kiler, mutfak ve hizmetkârlara ayrılmış, diğer katlarsa bir orta mekâna açılan dört oda biçiminde düzenlenmiştir. Küçüksu Kasrı (Kucuksu Palace), İstanbul, Beykoz ilçesinde yer alan müze. Bu mekan toplam 1 oy üzerinden 5 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Web site adresi: www.millisaraylar.gov.tr

Küçüksu Kasri (Kucuksu Palace)'in kayıtlı olduğu kategoriler:

  • müze
  • tarihi bina
  • tarihi yapı
  • kasır
  • saray
  • yalı
  • müze

Konum

Bu bölümde Küçüksu Kasri (Kucuksu Palace)'in haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

ben orayı görmek çok istiyorum ve şimdide okul ile birlikte orayı gezmeye gidicez resimlerde gördüğüm kadarıyla süperrrrr bir yer. son