nikah şekeri

Coco Bonbon

Kağıthane, İstanbul

(4)

İletişim bilgileri

Adres: Nato Caddesi, Çobanyıldızı Sokak, No: 1, Kat: 1, Seyrantepe, Kağıthane, İstanbul Haritayol tarifi

Telefon: +90 (212) 279-8402 ara

Hakkında

Coco Bonbon: Coco Bonbon İstanbul, Kağıthane ilçesinde nikah şekeri. Coco Bonbon, İstanbul, Kağıthane ilçesinde yer alan nikah şekeri. Bu mekan toplam 1 oy üzerinden 4 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Web site adresi: www.cocobonbon.com

Coco Bonbon'un kayıtlı olduğu kategoriler:

  • nikah şekeri

Konum

Bu bölümde Coco Bonbon'un haritadaki konumunu, varsa sokak görünümünü ve uydu haritasını görebilirsiniz.

İncelemeler

Şu an da ikisi de sağır ve dilsiz iki engelli nişanlı çiftimize ev yaptırıyoruz ve Şubat' da evlendireceğiz. Derneğimizin yardımlarla yaptırdığı bu üçüncü ev. Sermayemiz hayırsever vatandaşımız ve esnafımız. Siz de nikah şekerlerimizi yapmak ister misiniz?
Hesap numaramız: 00158007297357706 / Vakıfbank Perpa şubesi

Ferdane Beşir / Dernek Kurucusu
Tel: 0530 885 95 35

Derneğimiz hakkında bilgi:
İyilik Melekleri El Ele Derneği
22 Aralık 2014 Pazartesi 16:03
Kağıthane'nin toplumsal yaşamına büyük değer katan, yaptıkları birbirinden faydalı sosyal işlerle "insanlık hala ölmemiş" dedirten bir kurum olan İyilik Melekleri El Ele Derneğinin yöneticileri Feride Karslıoğlu ve Ferdane Beşir'le gerçekleştirdiğimiz röportajı aşağıda sunuyoruz
• Paylaş




“Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir insanı Sevmekle Başlayacak Herşey” demiş şair… Öyle bir zamandayız ki, aynı apartmanda yaşayan komşular bile birbirini tanımıyor. İnsanlar arasında sevgi, saygı ve yardımlaşma duyguları, teknoloji çağının değirmenlerinde yavaş yavaş yok oluyor. Şairin dediği gibi Dünya’nın, bu maddiyatçılıktan, bu bireyselcilikten bir an önce kurtarılması gerekiyor. Bunu yapabilmenin en basit yoluysa elbette sevmekten geçiyor, öncelikle de düşkün, yoksul ve yardıma muhtaç insanları sevmekten…

Kağıthane’de faaliyet gösteren İyilik Melekleri El Ele Derneği, kalpleri insan sevgisiyle dolu, merhamet ve insanlara yardım duygusuyla çarpan bir gurup güzel insanın, bir araya gelerek oluşturdukları bir dernek. Derneğin kurucusu Ferdane Beşir, yoksul bir ailenin çocuğu… Küçüklüğünde giydiği ayakkabıların tabanı olmadığından, ayağına batan diken ve taşların acısını yıllarca içinde saklamış ve bu nedenle ömrünü yoksullara, düşkünlere yardım etmeye adamış bir insan.

Derneğin diğer üyeleri de aynı duygu ve düşüncelere sahip olunca birlikte çok güzel işler gerçekleştirilmiş. Uyuşturucu madde kullanan gençler tedavi ettirilmiş, sokaklarda yaşayan düşkünlere evler yaptırılmış, ailelerinin okula göndermedikleri kız çocukları okula kaydettirilmiş, engelli gençlere ev yaptırılmış, içi dayanıp döşenmiş, evlendirilmiş. Buna benzer çok sayıda güzel yardımlar sadece ve sadece İyilik Melekleri El Ele Derneği’nin, gönülleri insan sevgisiyle dolu üyelerinin, özverili çalışmalarıyla gerçekleştirilmiş.


Kağıthane Gündem Gazetesi olarak toplumsal yaşama böyle güzel katkı koyan, insani duruşlarıyla hepimize örnek olan bu değerli insanları sizlere daha yakından tanıtmak istedik. Bu kapsamda İyilik Melekleri El Ele Derneği yönetiminden Feride Karslıoğlu ve Ferdane Beşir’le gerçekleştirdiğimiz röportajı aşağıda sunuyoruz;
Ferdane Hanım, bu dernek nasıl kuruldu, sizi bu derneği kurmaya iten sebep neydi?
Yaklaşık 30 Yıl önce bu çalışmalara başladık. Aslında bunun temeli çocukluğumdan başladı. Yoksul bir ailenin çocuğu olduğum için çok zorluklar yaşadım. Kalem alamadım. Kitaplarım olmadı. Oyuncaklarım yoktu. Okuyamadım. Birçift ayakkabım vardı üstü çok güzeldi ama altı çok inceydi, tabanı sanki yok gibiydi. Yürürken ayağıma taşlar, dikenler batıyordu. Adım attıkça acı içime otururdu. Aradan 40 yıl geçti ama ben o ayakkabıyı hiç unutmadım. Ozamanlar yaşadıklarımı da hiç unutmadım. Daha sonra hayatım boyunca yoksulların, acizlerin ve ihtiyaçlıların yardımlarına koşmayı kendimde bir sorumluluk bildim. Bu kapsamda İyilik Melekleri El Ele Derneği’nin kurulmasına öncülük ettim. Bu dernek sayesinde çok sayıda öğrenciyi okuttuk, çok sayıda engellinin yaşama adepte olmasını sağladık. Onları evlendirdik ve ev sahibi olmalarına katkı sağladık. Yine sokakta yatan çocuklara yuvalar sağladık. Uyuşturucu madde bağımlılarını tedavi ettirdik, daha sonra işe yerleştirdik ve evlendirdik. Bir çoğunun şimdi çocukları bile var. Örneğin bir komşumuz kızlarını okula yazdırmıyordu. İki çocuğunu okula göndermiyordu. Ben onları gizlice okula yazdırdım. Okudular, mezun oldular. Şu anda öğretmenlik yapıyorlar. Yine Kastamonu’da bu durumda olan çok öğrencinin okumasını sağladım. Halen yanımda bir öğrenci okutuyorum.


Biz çalışmalarımızı Kağıthane’de yoğunlaştırdık. Her sokakta bir gönüllü oluşturarak bu hizmetimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Şu an yaklaşık 200’e yakın üyemiz var. Her gönüllü kendi sokağını belirledi. Kaldırım taşından tutun da sokağın patlayan lambasına kadar bize bildiriyorlar. Biz de bu sorunları ilgili kurumlara ileterek çözülmesini sağlıyoruz. Yine aynı şekilde mahallelerinde yoksul ve ihtiyaçlı insanları bizlere bildiriyorlar. Biz de çeşitli yardımlar toplayarak onlara ulaştırıyoruz. Ama asıl faydamız yardım yapmak isteyen hayırseverlerle, ihtiyaçlı insanları buluşturuyoruz. Biz para konusunda çok titiziz. İnanın derneğin işlerine giderken bile yol parası harcamamak için çoğu zaman yürüyoruz. Masraflarımızı cebimizden yapıyoruz, asla derneğe yansıtmıyoruz. Genelde de bağış yapmak isteyen kişiyi doğrudan bağış yapacağı kişiyle buluşturuyoruz. O da içinde hiçbir şüphe ve kuşku kalmadan doğrudan ihtiyaçlı kişiye yardımını yapıyor. Bunun yanısıra annesi babası ölmüş, yetim kızlarımızın çeyizlerini hazırlıyoruz. Derneğimizde el işleri yaparak onlara yardım ediyoruz. Evlilik çağına gelmiş olanların evlenmelerine, yuva kurmalarına yardımcı oluyoruz.


Derneğimiz 30 yıllık bir geçmişe sahip olsada resmi olarak yaklaşık 6 Yıl önce kuruldu. Bu arada Kağıthane Kaymakamamız Sayın A. Akın Varıcıer’in her zaman çok büyük destek ve katkılarını gördük. Bunu söylemeden geçemeyeceğim. Dernek binamızı da onun sayesinde açabildik. Daha sonra da bizden hiçbir yardım ve katkıyı esirgemedi. Kendisinden çok razıyız. Ancak duyduk ki, tayini çıkacakmış. Buna tüm Kağıthane İyilik Melekleri olarak engel olmak istiyoruz. Kaymakamımızla Kağıthane’de çok güzel çalışmalar yaptık. Gitmesine asla izin vermeyeceğiz. Hatta bu konuda imza toplayacağız.
Bakın birgün annesi babası öldükten sonra akli dengesini yitirmiş, sokakta yaşayan otuz yaşlarında bir kızımız vardı. Babasından maaşı vardı ama kimliği olmadığı için kapatılmış, kayıtlarda da ölü görünüyordu. Biz o kızımızı Sayın Kaymakamımızın da katkılarıyla hastaneye yatırdık. Uzun süre hastanede tedavi gördü. Bu süre içinde o kızımızın virane haline gelmiş olan kulübesini yıktık ve yeniden oraya bir ev yaptırdık. İçini de dayadık döşedik. Kızımızı hastanedeki tedavisi bittikten sonra yeniden yaptırdığımız o eve taşıdık. Babasından kalan maaşını almasını sağladık. Artık o kızımız sağlığına kavuşmuş bir durumda. Biz de hala kendisine her konuda destekçiyiz. O hastanede yatarken, yine aynı hastanede tedavi gören bir başka kızımızla tanıştık. Bu kızımız da uyuşturucu madde bağımlısıymış. Üniversitede okurken erkek arkadaşı uyuşturucuya alıştırmış. Daha sonra da başka erkeklerle para karşılığı birlikte olmaya zorlamış. Kızcağız akli dengesini kaybetmiş. Yaşadığı şoklar nedeniyle 6 ay hastanede kimseyle konuşmamış. Ailesi de kendisini reddetmiş. Çocuğu bir yere evlatlık verilmiş. Doktorlar büyük bir gayret göstererek bu kızın tedavisini tamamlamışlar ve yeniden hayata döndürülmesi için bizden destek istediler. Biz tabi maddi durumu iyi bir dernek değiliz. Kendi koyduğumuz aidatlar ve mahalle esnaflarından gelen katkılarla bu işi yapıyoruz. Ancak sağolsun Kaymakamımız Akın varıcıer bu kızcağıda bir ev tuttu. İçini dayadık döşedik. Kaymakamımız ona iş de sağladı. Üniversiteye döndü ve okulunu bitirdi. Daha sonra mühendis bir beyle evlendi. Şu anda bir çocuğu ve çok mutlu bir yuvası var. Bütün bu olaylardan sonra benim yerim Kağıthane diyerek evini de Kağıthane’den tuttu. Halen Kağıthane’de yaşıyorlar. Bunlar tabi bizim için gurur verici işler. Onları gördükçe yaptığımız işlerin ne denli doğru şeyler olduğunu görerek yeniden çalışma gücü buluyoruz. Dernekteki arkadaşlarım kendi yaşamlarından büyük özverilerde bulunarak bunları yapıyorlar.

Katılımlara açıkmısınız. Size üye olmak isteyen insanlarda aradığınız özellikler nelerdir?
Bizim hiçbir ön şartımız yok. Bu tamamen gönüllülük esaslı bir çalışmadır. İçinde başka insanlara yardım etme duygusu olan herkes derneğimize katılabilir. Dil, din, ırk, mezhep, milliyet gözetmeden kapımız herkese açıktır. Kesinlikle herhangi bir partinin uzantısı değiliz. Amacımız tamamen insanlara hizmet edebilmek. Küçük bir aidatımız var. Yıllık 30 lira gibi. Bunun dışında katılacak olanlardan maddi bir talebimiz de olmuyor. Ama bulundukları bölgelerde derneğimizin amaçları doğrultusunda çalışmalarını bekliyoruz.
Bağış kabul ediyor musunuz?
Bağış kabul etmekten ziyade hayırseverlerle, ihtiyaçlı insanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Yani bağışı yapacak olan kişi doğrudan ihtiyaçlı kişiye yardımı yapıyor. Ama 30 yıldır bizi tanıdıkları ve yaptığımız işleri gördükleri için bize karşı her kesim hayırseverler ve resmi kurumlar büyük bir güven içinde oluyor. Biz de o güvene en ufak leke getirmemek için çok hassas davranıyoruz.


Bu misyonda faaliyet gösteren başka derneklerle gücünüzü birleştirmeyi düşünüyor musunuz?
Bize benzer teklifler yapıldı. Hatta bazı resmi kurumlar sizleri tek çatı altında toplayalım dediler. Ancak biz ilkelerimize çok bağlıyız. 30 yıldır bu işi en ufak bir şaibeye meydan vermeden gerçekleştirdik. Siyasete karışmadık. Bizim amacımız tamamen ihtiyaçlı insanlara, engellilere ve mağdurlara yardımcı olmak. Bakın şu an yine iki engelli gencimizi evlendirmeye hazırlanıyoruz. Nişanlarını yaptık. Ancak oturacakları evleri yok. Şimdi onlara bir ev yapacağız. Bu konuda çevremizde durumu iyi olan insanlardan destekler arıyoruz. Ancak çatışı kaldı. inşallah kalan kısmı için de destekçiler bularak bu iki engelli gencimize bir yuva kuracağız.
Peki sizin çalışmalarınıza destek olmak isteyenler, İyilik Melekleri El Ele Derneğine katılmak isteyenler ne yapmalılar, size nasıl ulaşabilirler?
Biz tabiki hayırseverlerden destek bekliyoruz. Şu an elimizde ihtiyaçlı çok sayıda insan var. Yardım etmek isteyen hayırseverlerimizi bu insanlarla buluşturabiliriz. Yine derneğimize katılmak isteyenler 0530 885 95 35’ten Ferdane Beşir ile iletişime geçebilirler. Kapımız yüreğinde insani duygular büyütmüş herkese açıktır. Buyursunlar, gelsinler…

Kağıthane Gündem