tüketici hakları hakem heyetleri

Alanya Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti

Alanya, Antalya

(3)

İletişim bilgileri

Adres: Alanya, Antalya Haritayol tarifi

Telefon: +90 (242) 513-2191 ara

Hakkında

Alanya Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti: Alanya Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Antalya, Alanya ilçesinde tüketici hakları hakem heyetleri. Alanya Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti, Antalya, Alanya ilçesinde yer alan tüketici hakları hakem heyetleri. Bu mekan toplam 3 oy üzerinden 3 yıldız aldı.

Soru & Cevap:

Alanya Tüketi̇ci̇ Sorunlari İlçe Hakem Heyeti̇'in kayıtlı olduğu kategoriler:

  • tüketici hakları hakem heyetleri

İncelemeler

telefonum bozulmustu 1 ay bekledım gelmeyınce tuketıcı mahkemesıne basvurdum 5 6 ay sonra sonuclanır dendı , fakat telefonum suanda geldı teknık servısten , telefonumu almalımıyım almamalımıyım , yanı mahkemeden vazgecme gıbı hakkım varmı yada telefonumu alsam daha sonra mahkemeden herhangı bır terslıkle sahsım adıma , kotu bır sonuc cıkarmı ( para cezası gıbı )


Bugün başıma gelen bir olay. Atatürk cad. starbucks sırasında olan Alanya'ya yeni açılan vanilla cafe'ye gittim. Bana gelen waffledaki çilekte kocaman kurt vardı. Garsona seslendim ve tabağı gösterdim. Tamam dedi ve tabağımı götürdü, yenisini yapıp getirdiler. Gözlerinden kaçırmış olabilirler (bu büyük bir hata) fakat tabağımı alırken de yenisini getirirken de ne bir özür dilediler ne de durumu düzeltecek davranışta bulunulmadı. Paramızı ödemek için kalktık, şahsıma yapılan saygısızlığı dile getirdim ve benden para alan garson orada çalışmadığını, geçici olarak durduğunu söyledi. Biz çıktığımızda ise arkamıdan ''terbiyesizler'' şeklinde söylenildi.
İşletmenin hijyen belgesinin olduğunu gördüm fakat çileklerdeki kurt yeterince yıkanmadığını gösteriyor. Ayrıca orada çalışmayan günübirlik bakan garsonların yasal olmadan çalışması da yasalarımıza aykırıdır şeklinde düşünüyorum. İşletme sahibinin yada yetkili kişilerin de böyle bir sorun durumunda bizimle ilgilenmesi gerekirken arkamızdan bu şekilde konuşmaları da ne şekilde doğrudur düşünülmesi gereken bir konu. Teşekkür ederim.


benim vodafona faturalı hattım var.(red tarife).sabit 85 tl olan faturam 220 tl olarak geldi.3 aylık 680 tl ödedim.bunun üzerine vodafona gittim.satış danışmanlrı bana 55 tl'lik internetsiz faturalı hat önerdiler onu aldım fakat buda aylık 422 tl fatura geldi.döküm istedim vermediler .hiç bir hata yok diye mesaj gönderdiler.bende hattımı kapattım.ne yapmam lazım? lütfen bana yardımcı olurmusunuz?